Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nerfid Džumhur: Žao mi je što nije prošao Karlović

Preuzmite sliku

Nerfid Džumhur bio je zadovoljan nakon sjajnog nastupa najboljeg bosanskohercegovačkog tenisera Damira Džumhura u prvom kolu Wimbledona.

Otac i član stručnog tima mladog Sarajlije za N1 je ispričao da je ovo bio jedan od najboljih Damirovih mečeva u karijeri. Argentinac Renzo Olivo nije imao šanse. S ukupno pet gemova za čitav meč, učestvovao je u pravom ”čišćenu” s terena. U modernom tenisu ovakvi dvoboji nisu česti. Kako se to kaže – svi igraju, svi treniraju, svi žele pobijediti.

”Jedna od najboljih partija u karijeri? Jeste sigurno. Ima li Damir realne šanse da nastavi put na Wimbledonu? Sigurno ima, posebno ako ponovi ovakav meč. Žao mi je što Ivo Karlović nije prošao dalje jer bi se iskusnom teniseru poput njega, bilo teže pripremiti nakon pet setova. Aljaž Bedene ima dobar tim, vjerovatno će uspjeti oporaviti bez problema”, kazao je Nerfid Džumhur za N1.

Prema njegovom mišljenju, Damir mora ponoviti igru od jučer.

”Bit će teško, protivnik je kvalitetan. Ali je i naše raspoloženje sjajno”, dodao je naš sagovornik i pozvao Bosance i Hercegovce u Londonu da podrže bh. tenisera.

”I u prvom meču smo imali podršku, ali očekujem da ona sada bude još veća. Posebno se moram zahvaliti našem sponzoru BHTelecomu. Pozivam navijače da podrže Damira, veoma je važno da čuje podršku s tribina”, zaključio je on u razgovoru za N1.

Još uvijek nije poznato u kojem terminu će Bedene i Džumhur igrati svoj meč sutra. Satnica će biti objavljena naknadno. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,