Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najbolji teniseri i teniserke Evrope do 14 godina na turniru u Tuzli (FOTO)

Preuzmite sliku

Na terenima TK “Sloboda” Tuzla održava se 20. po redu Međunarodni memorijalni turnir Goran Tanović.

Na tuniru koji se odigrava u sklopu Tennis Europe kalandara učešće je uzelo preko 70 takmičara iz ukupno 15 zemalja Evrope i Kine što je novost kada je u pitanju ovaj tradicionalni turnir u Tuzli.

„Memorijalni turnir Goran Tanović održava u čast jednog od najmlađih i najtalentovanijih tenisera u BiH koji je preminuo u svojoj 20. godini. Na turniru učestvuju teniserke i teniseri do 14 godina, a danas su već krenula odigravanja mečeva prvog kola. Turnir će trajati do nedjelje, a ljubitelji tenisa svaki dan mogu doći pogledati mečeve igrača iz Njemačke, Austrije, Belgije, Poljske, Francuske, Rusije, Španije kao i zemalja regiona. Kao organizatori smo učinili sve da se svi naši gosti osjećaju prijatno. Od domaćih takmičara očekujemo da neko izbori plasman u četiri najbolja što bi bio veliki uspjeh” – kazao je za Tuzlanski.ba Miralem Popara, sekretar TK Sloboda.

Značajnu podršku u organizaciji Memorijalnog turnira “Goran Tanović” pružili su Grad Tuzla kao i BH Telcom te još nekoliko sponzora koji su pružili nesebičnu pomoć i doprinos. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,