Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najbolja u svojoj kategoriji: Mladu Tuzlanku Amilu Gulamović čeka svijetla teniska budućnost (FOTO)

Preuzmite sliku

Na terenima pod Slanom Banjom svakodnevno se vrijedno trenira sa novim teniskim nadama koje već zauzimaju sami vrh bh. tenisa, jedna od njih je i mlada sugrađanka 14-godišnja Amila Gulamović, igračica tenis kluba „Sloboda“.

Rad, trud, disciplina i neosporan talenat razlog su zbog kojeg se Amila Gulamović trenutno nalazi na prvom mjestu rang liste u kategoriji djevojčica do 14 godina na području cijele BiH.

Prošle godine u kategoriji do 12 godina Amila je igrala i za državnu reprezentaciju BiH. Osvajanje turnira mladoj teniserki postala je rutina tako da je u proteklim godinama osvajala mnogobrojne turnire kako u kategoriji do 12 godina, tako i u ulaznoj kategoriji do 14 godina.

  • Ovogodišnji uspjesi talentovane teniserke iz grada soli su osvojen OP U-14 Zenica, te osvojen OP U-14 Sloboda Tuzla (drugi puta zaredom). U proteklom periodu odigran je i veliki broj polufinala i finala. Na Državnom prvenstvu u Sarajevu osvojila 3. mjesto u singlu i prvo mjesto u dublu, a učestvovala je i na dva Evropska turnira (Ulcinj i Vinkovci). Navedeni rezultati i uspjesi u konačnici su i razlog zbog kojeg Amila Gulamović trenutno drži liderstvo na ljestvici najboljih mladih teniserki u BiH.

    Ukoliko nastavi vrijedno trenirati, ne sumnjamo da je pred mladom sugrađankom svijetla teniska budućnost. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje