Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nadal ne ide nigdje! ‘Ne znam šta će biti, ali borit ću se i dalje’

Preuzmite sliku

Ovo je nešto… Nikad nisam mislio da će ovako biti, da u dobi od 36 godina igram kompetitivan tenis i pobjeđujem. Teško mi je opisati kako se osjećam, rekao je emotivni Nadal sa suzom u oku

Hvala vam svima. Prvo, Casper, veliko je zadovoljstvo igrati finale protiv tebe. Nevjerovatan si i želim ti čestitati na sjajnoj karijeri koju imaš. Ove dvije sedmice a su ti veoma bitna za iskorak i sretan sam zbog tebe i tvoje porodice. Želim vam sve najbolje u budućnosti, rekao je veliki Rafael Nadal nakon što je 14. put u karijeri osvojio Ronald Garros pobijedivši u finalu Norvežanina Caspera Ruuda 3-0 (6-3, 6-3, 6-0).

‘Kralj zemlje’ prolazio je teške trenutke, nije bio siguran hoće li uopće igrati ove godine, no na kraju je ispalo da je u 2022. osvojio Australian Open i Roland Garros, nešto što mu nikada u karijeri nije uspjelo do sada.

– Moram zahvaliti i svojem timu, obitelji, svima koji su uz mene. Stvari koje se događaju ove godine su sjajne i ne mogu vam dovoljno zahvaliti. Ništa od ovoga ne bi moglo biti bez vas, pogotovo u trenucima kada sam bio povrijeđen.

  • – Želim reći hvala svima koji su ovaj turnir omogućili. Meni i svima koji vole historiju ovog sporta, mogu reći da je ovo najbolji turnir u historiji. Svim skupljačima loptica, svim ljudima “iza kulisa”… Uvijek je nevjerovatno biti ovdje gdje se osjećam kao kod kuće. Velika vam hvala.

    – Lično, teško mi je opisati osjećaj koji imam. Ovo je nešto što nikad nisam mislio da će ovako biti, da u dobi od 36 godina igram kompetitivan tenis i pobjeđujem. Želim reći hvala svima. Ne znam šta se može dogoditi u budućnosti, ali nastavit ću se boriti – zaključio je Rafa i dobio gromoglasan pljesak gledatelja.

    Prije osvajača Roland Garrosa riječ je dobio drugoplasirani. Ruud je bio pun poštovanja i hvale za Rafu.

  • – Ovo mi je bilo prvo finale i htio sam vidjeti kako će ići, ali prvo moram čestitati Rafi. Ovo ti je 14. naslov ovdje, 22. Grand Slam… Znamo koliki si šampion i danas sam osjetio kako je igrati protiv tebe u finalu. Nisam prva žrtva – rekao je Casper Ruud nasmijavši gledatelje pa je dobio i pljesak publike na Philippe Chatrieru.

    – Tebi Rafa, tvojem timu i porodici, hvala što se te me otvorenih ruku prihvatili u akademiju. Nadam se da ćemo tako nastaviti još neko vrijeme.

    – Iako sam mlad imam veliki tim oko sebe, ništa od ovog ne bi bilo moguće da vas nema. Hvala vam, vi znate koji ste. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i u nadolazećim godinama igrati još koje finale Grand Slama.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,