Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mlada teniserka pokušala da se ubije: “Nisam željela dočekati 22. rođendan”

Preuzmite sliku

Australska teniserka Destanee Aiava (22) pokušala je izvršiti samoubistvo.

Aiavu, koja je trenutno 463. na WTA listi, spasile su tri nepoznate osobe koje su je 17. aprila zatekle na mostu dok se spremala skočiti u smrt.

Ona se na svoj rođendan prisjetila teške večeri kada je željela da sebi oduzme život bacivši se s mosta u Melbourneu, gradu u kojem je rođena.

“Na Uskrsnu nedjelju navečer (17. aprila) htjela sam skočiti s mosta, ali naišlo je troje ljudi, izvukli su me s ograde i odveli kući. Nisam htjela dočekati svoj 22. rođendan, ali znam da će moja porodica i prijatelji biti sretni što će znati da sam živa na ovaj dan koji bi trebao biti poseban”, napisala je teniserka na Instagramu.

“Ponekad ljudi na koje naiđeš u životu mogu učiniti da se osjećaš kao da ne zaslužuješ biti voljen, ali na kraju dana naučila sam: ‘Bog je vjeran i neće dopustiti da budeš na ispitu iznad svojih snaga, ali s tvojom kušnjom će ti također pružiti izlaz tako da to možeš podnijeti’. Hvala vam što ste mi danas uputili ljubav i dobre želje”, poručila je mlada teniserka.

Njen najbolji plasman na WTA listi bilo je 147. mjesto 2017. godine, a osvojila je i tri ITF naslova te uspjela osvojili Australian Open za juniorke 2016. godine. Pet puta je nastupala na Grand Slam turnirima, ali bezuspješno i nije uspjela proći prvo kolo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje