Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mlada senzacija savladala Đokovića nakon fantastična tri i po sata

Preuzmite sliku

Fantastični 19-godišnji Carlos Alcaraz je u briljantnom polufinalu Mastersa u Madridu nakon više od tri i po sata tenisa pobijedio Novaka Đokovića 6:7, 7:5, 7:6. Španac će u sutrašnjem finalu igrati protiv pobjednika susreta Tsitsipas – Zverev koji se igra kasnije.

Alcaraz je odlično otvorio meč već je u prvom gemu oduzeo servis Đokoviću. Kod 3:2 je spasio brejk loptu, ali nije uspio na 4:3 kad je Srbin uspio vratiti zaostatak. Onda je Đoković na 5:4 imao set loptu koju nije iskoristio da bi u tie-breaku dopustio Alcarazu da sa 6:2 dođe na 6:5, ali je Đoković ipak uspio osvojiti set.

Kako je meč odmicao, obojica su igrali sve bolje, a Alcaraz je igrao senzacionalno. Pogađao je šta je htio, no Đoković se branio kao u najboljim danima i kod 4:4 je imao 15:40 na Alcaraov servis. Alcaraz se izvukao kao i na brejk lopti kod 5:5 da bi u sljedećem gemu oduzeo Đokoviću servis i izjednačio na 1:1 uz eksploziju tribina.

Slomio Đokovića u tie-breaku

Alcaraz pri vodstvu 2:1 imao tri break lopte, u sljedećem servis gemu Đokovića još dvije, a jedinu u trećem setu Novak je imao kod rezultata 3:3. Morao je Đoković spasiti i break loptu pri 4:5, a u tie-breaku je Alcaraz 51. winnerom na meč loptu došao do velike pobjede.

Tako je nevjerojatni Španjolac nakon pobjede protiv Nadala sredio i Đokovića i ponovno potvrdio da je pred njim potencijalno golema karijera. Meč je završio s 51 winnerom naspram Đokovićevih 29, a ako god završio nedjeljni finale u ponedjeljak će biti šesti igrač svijeta. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje