Petak, 5. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Meč između Australije i BiH početkom februara u Adelaidi

Popularno

Teniski centar “Memorial Drive” u Adelaidi odabran je za odigravanje susreta teniskih reprezentacija Australije i BiH 1. i 2. februara naredne godine, u okviru kvalifikacija za finalni turnir Svjetske grupe Davis Cup-a.

Kompleks “Memorial Drive” ima čak 27 teniskih terena sa različitim podlogama, a još nekoliko ih je u izgradnji. Mnogi australski teniseri baš ovaj centar koriste za pripreme i treninge, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Prema novom modelu Davis Cup-a, u kvaifikacijama će 1.i 2. februara snage odmjeriti ukupno 24 tima, a 12 boljih ide na finalni turnir Svjetske grupe Davis Cup-a koji će se igrati u novembru 2019. godine.

Direktni učesnici finala su ovogodišnji finalisti i polufinalisti Svjetske grupe Hrvatska, SAD, Francuska i Španija, te ekipe Velike Britanije i Argentine koje su dobile “wild card”.

Bh. teniseri su, zahvaljujući rezultatima postignutim u okviru prve grupe Davis Cup-a u kojoj su bili ove godine, dobili priliku da naredne godine igraju kvalifikacioni meč za Svjetsku grupu.

Parovi kvalifikacija za Svjetsku grupu Davis Cupa:

Australija – Bosna i Hercegovina
Brazil – Belgija
Uzbekistan – Srbija
Indija – Italija
Njemačka – Mađarska
Švicarska – Rusija
Kazahstan – Portugal
Češka – Holandija
Kolumbija – Švedska
Austrija – Čile
Slovačka – Kanada
Kina – Japan (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: