Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Maestralni Đoković zakazao polufinale Australian opena

Preuzmite sliku

Izjednačio je rekord Andre Agassija po broju vezanih pobjeda na Australian openu i nastavio siguran hod ka desetoj titulu na prvom Grand slamu u sezoni.

Novak Đoković je 26. trijumfom u nizu na Rod Laver Areni srušio Rusa Andreya Rubleva 6:1, 6:2 i ovjerio mjesto u polufinalu. Za prolaz u meč odluke ukrstit će rekete u petak sa Amerikancem Tommyjem Paulom.

Nije bilo praktično nikakve borbe u ovom meču. Prvi set je bio ravnopravan samo do rezultata 1:1. Đoković od tog trenutka vezuje pet gemova i stiže do prednosti od jednog seta.

Nastavio je u istom ritmu i u drugom delu igre. Sada je Rus izdržao do 2:2, a onda je Novak prebacio u višu brzinu za četiri osvojena gema zaredom. Sjajno ga je u trenucima kada je Rubljov imao brejk lopte služio servis, a ritern je bio briljantan. Rubljov je bio potpuno frustriran.

Treći set je počeo brejkom. Novak je sve stizao tjerao Rubljova na greške i odmah poveo 1:0. Mogao je i do duplog brejka u trećem gemu, ali je Rus spasio dvije brejk lopte i ostao koliko toliko u meču. Međutim, nije moga da uzme servis Đokoviću i Novak je deseti put u karijeri među četiri najbolja na Australian openu.

Srbina je servis sjajno služio i nije dozvolio rivalu da realizuje nijednu od pet brejk lopti koje je imao. Sa druge strane ritern je bio besprijekoran i Rublov nije imao apsolutno nikakve šanse.

Duel sa Paulom za finale na programu je petak u najvjerovatnije istom terminu od 9.30 časova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje