Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

London: Boris Becker stigao na izricanje presude, prijeti mu do sedam godina zatvora

Preuzmite sliku

Legendarni njemački teniser Boris Becker (54) stigao je u petak u londonski sud gdje će čekati konačnu presudu zbog skrivanja imovine nakon što je proglasio bankrot, zbog čega mu prijeti do sedam godina zatvora, prenosi Anadolu Agency (AA).

Becker je na izricanje presude došao u društvu partnerke Lilian de Carvalho Monteiro i ispred suda ga je dočekao veliki broj novinara i fotoreportera.

Britansko pravosuđe u više od 20 tačaka optužnice tereti Beckera da je u stečajnom postupku pokušao sakriti novac i druge dragocjenosti, uključujući i teniske trofeje kao i da je prikrio posjed nekretnina.

Navodno je bivšoj supruzi Barbari i kćerki predao novac i druge predmete te prikrio posjed imovine. U optužnici se također navodi da je sakrio i dionice u jednoj od kompanija.

Becker, trostruki pobjednik Wimbledona, odbacuje sve optužbe. Na prvom ročištu se izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

Odluka će biti saopštena tokom dana, a Beckeru prijeti do sedam godina zatvora u Velikoj Britaniji.

Sud u Minhenu je 2002. godine osudio Beckera na dvije godine uslovne zatvorske kazne i novčanu kaznu od 300.000 eura zbog utaje poreza od skoro 1,7 miliona eura.

Becker je proglasio bankrot prije pet godina, a u trenutku bankrota njegovi dugovi su procijenjeni na gotovo 60 miliona eura.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,