Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kraj za Džumhura na Roland Garrosu: Damir nije iskoristio meč loptu protiv Zvereva

Preuzmite sliku

Džumhur je veoma loše ušao u meč, pa je u trećem gemu dopustio svom današnjem protivniku da iskoristi treću brejk loptu i povede sa 2:1, a u sedmom gemu je iskoristio još jednu brejk loptu i poveo sa 1:0 u setovima.

Loša igra se nastavila i u drugom setu kada je Zverev ponovo u trećem gemu oduzeo servis našem najboljem teniseru nakon čega je Džumhur osvojio pet uzastopnih gemova i izjednačio rezultat na 1:1 u setovima.

Za razliku od prethodna dva seta Džumhur je odlično počeo treći set i u trećem gemu došao do brejka, ali se Zverev vratio u sljedećem setu i izjednačio na 2:2. U sedmom gemu Džumhur je propustio realizovati tri brejk lopte, pa je Nijemac poveo sa 4:3, no ono što nije uspio u sedmom jeste u devetom kada je poveo sa 5:4 i došao u priliku da servira za vodstvo od 2:1 u setovima. To je i iskoristio i poveo sa 2:1 u setovima.

U četvrtom gemu četvrtog seta Zverev nije iskoristio dvije brejk lopte nakon čega je Džumhur iskoristio prvu brejk loptu u sljedećem gemu i poveo sa 3:2. U osmom gemu Zverev je iskoristio prvu brejk loptu i izjednačio na 4:4 nakon čega je naš najbolji teniser imao tri brejk lopte za novo vodstvo, no nije ih iskoristio, te je Nijemac poveo sa 5:4, piše Sport1.ba.

Džumhur je potom lagano osvojio svoj servis nakon čega je iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 6:5. Zverev se ponovo spasio i odveo četvrti set u tie break koji je i osvojio, te odveo meč u peti set.  Na samom startu petog seta Zverev je napravio brejk, ali se Džumhur brzo vratio da bi odmah u trećem gemu Nijemac još jednom oduzeo servis našem teniseru i poveo sa 2:1.

Zverev je držao prednost brejka do osmog gema kada se Džumhur vratio i izjednačio na 4:4, a onda uz manje probleme i propuštenu brejk loptu za Nijemca došao do vodstva od 5:4.

Džumhur je potom propustio meč loptu nakon čega je Zverev izjednačio na 5:5 nakon čega je Nijemac iskoristio drugu brejk loptu i došao do prilike da servira za plasman dalje što je i iskoristio i došao do pobjede.

U sljedećem kolu ga očekuje bolji iz duela Lucas Pouille-Karen Khachanov koji je na programu kasnije. Damir Džumhur (BiH) (26)-Alexander Zverev (NjEM) (2) 2:3 (2:6, 6:3, 6:4, 6:7 (3), 5:7).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,