Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kinezi objavili prvi snimak nestale teniserke Peng Shuai, zabrinutost i dalje raste

Preuzmite sliku

Na kineskoj društvenoj mreži Weibo objavljen je snimak nestale teniserke Peng Shuai koja potpisuje autograme djeci na jednom turniru u ovoj azijskoj zemlji.

Nestanak Peng Shuai, dvostruke pobjednice na Grand Slam turnirima, uzburkao je sportsku javnost još početkom novembra.

Popularna kineska teniserka nije se pojavila u javnosti nakon što je na društvenim mrežama iznijela žestoke optužbe o silovanju koje joj je navodno učinio bivši kineski političar Zhang Gaoli. Od tog trenutka gubi se svaki trag kineske teniserke.

Ipak, danas se pojavio prvi snimak Peng u javnosti. Novinar Hu Xijin, koji radi za Global Times, objavio je ekskluzivne snimke Shuai Peng dok potpisuje djeci autograme na jednom teniskom turniru za omladinske uzraste.

Navodno, Peng je uveličala događaj svojim prisustvom, ali je pitanje da li Kinezi ovako žele “smiriti” javnost ili je snimak zaista nastao jučer. Video je objavljen na kineskoj društvenoj mreži Weibo, a brzo se počeo širiti i na ostalim kontinentima.

Međutim, zabrinutost u ostatku svijeta i dalje raste. WTA i ATP traže istragu o ovom slučaju, a a brojne poznate svjetske ličnosti pozvale su čak i na bojkot Zimskih olimpijskih igara u Pekingu naredne godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,