Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

”Kćerki neću dopustiti da igra tenis jer je svaka druga teniserka lezbijka”

Preuzmite sliku

Ukrajinski teniser Sergij Stahovskij, najpoznatiji po tome što je prije dvije godine u drugom kolu Wimbledona izbacio Rogera Federera, nedavno je privukao pažnju svjetskih medija nakon što je tijekom intervju za ukrajinski XSport.ua progovorio je o seksualnim manjinama u svijetu tenisa.

Zaključio je da među najboljih stotinu tenisača na ATP ljestvici nema homoseksualaca jer da ih ima, on bi znao za njih.

“Na ATP Touru vlada normalna atmosfera. Da takvi postoje, mi bi za njih znali jer je o zatvorenom krugu. Ranije su postojala neka šuškanja. Ne bih stavio ruku u vatru za cijeli Tour i nove momke koji tek dolaze, ali među najboljih 100 definitivno nema homoseksualaca”, tvrdi Stahovskij.

  • teniser-Sergij-Stahovskij-2015
  • Stahovskij se osvrnuo i na izjavu Martine Navratilove koja je u martu rekla da bi voljela da više vrhunskih tenisača izađe iz ormara.

    “Ona nema pojma kakav je muški tenis i nema veze s muškim tenisom. Na WTA Touru je gotovo svaka druga teniserka lezbijka. Možete li to zamisliti – polovica. Budite sigurni da svoju kći neću slati da igra tenis”, zaključuje 29-godišnjak, prenosi Index.hr.

    Na sve se osvrnula i predsjednica Ženske teniske asocijacije Stacey Allaster: “Tužno je kad pomislite da u ovim vremenima još uvijek postoje ljudi koji su zatucani i o ženama pričaju negativno zbog njihove seksualne orijentacije. To je tužna refleksija zastarjelog načina razmišljanja i ponosna sam na sve naše igračice koje razmišljaju napredno i sve tretiraju kao jednake”.

    Teniseru je odgovorila i Navratilova i napisala: “Ono što si rekao je homofobno. Nadam se da ćemo jednom imati prilike popričati, hvala ti”. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje