Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Još jedan veliki uspjeh: Džumhur izbacio Harrisona

Preuzmite sliku

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur u prvom kolu Indian Wellsa igrao je protiv Amerikanca Ryana Harrisona.

Meč je završen pobjednom bh. tenisera rezultatom 2:1 u setovima (6:4, 3:6 i 7:5).

Meč u Indian Wellsu trajao je 2:12, minuta, a nakon velike borbe između Džumhura i Harrisona, najbolji bh. teniser potvrdio je fantastičnu formu koju je ostvario u proteklim sedmicama.

Prvi set je dobio sa 6:4, i tako zabrinuo kladioničare koji su mu davali duplo manje šansi od 45. tenisera svijeta, Amerikanca Harrisona.

U drugom dijelu igre osjetio se pad koncentracije Džumhura, što je Harrison iskoristio da ekspresno povede sa 3:0. Džumhur se vratio na kratko, ali je drugi set pripao Harrisonu, rezultatom 6:3.

Treći, odlučujući set donio je odličan tenis – koji je završen sa ukupno 13 poena, 7:5 u korist Džumhura koji je na ovaj način izborio drugo kolo turnira u SAD-u.

Džumhur će svoj naredni meč imati protiv Španca Aleberta Ramosa Vinolasa, 24. igrača svijeta – koji je bio slobodan u prvom kolu.

Damir Džumhur se na ovaj način revanširao Harrisonu za poraz iz februara mjeseca ove godine, kada ga je Amerikanac savladao sa 2:0.

Džumhur je po novoj ATP listi, koja je objavljena ove sedmice, rangiran kao 67. teniser svijeta, dok je njegov današnji protivnik na 45. mjestu. Nakon ovog trijumfa, sigurno je da će njegov rejting porasti na novom mjerenju, pogotovo ako nastavi sa najavljenom  formom u proteklih mjesec dana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje