Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ivanišević: “Novakovoj ludosti nema kraja. Takav sam i ja bio”

Preuzmite sliku

Znam kako se osjeća i ne zamjeram mu ni na čemu. Luduj ti na terenu ako pobjeđuješ, ako ne… onda imamo problem, kazao je Zec

Moram se s njim složiti da je ovaj naslov najbolji. Ne zbog svega što se dogodilo prošle godine, nego su ove tri sedmice bile stvarno teške. Igrati ovako svaki dan, sve bolje, stvarno je impresivno, rekao je Goran Ivanišević nakon što je Novak Đoković osvojio 10. Australian Open i izjednačio se po broju Grand Slamova (22) s Rafaelom Nadalom.

– Emocije? Mogu pričati o tome deset dana. Ja sam također bio igrač, i bio sam malo lud. Znam kako se osjeća i ne zamjeram mu ni na čemu. Luduj ti na terenu ako pobjeđuješ, ako ne… onda imamo problem. Držao je sve u sebi, mora nekad eksplodirat. Začudo, nije ništa progovorio set i pol.

Saradnja s Novakom?

– Učim svakog dana. Novak je iz drugog svemira. Svakim danom je sve luđi. Nema kraja njegovoj ludosti, naravno u pozitivnom smislu. Misliš da si vidio sve, a onda te on ponovo iznenadi – rekao je Goran pa nastavio:

– To je kao da te traži Real Madrid za trenera. I prije smo bili prijatelji, ali kada uđeš u njegovu mašineriju moraš bit sve bolje. Stalno se nešto događa. Ponosan sam i čast mi je što mogu biti uz njega. Super je što smo obojica temperamenti. Onako kako se on ponaša, takav sam i ja bio.

  • Đoković vs. Nadal.

    – Samo se rekordi i Grand Slamovi pišu. Čovjek je osvojio 10. Australian Open. Ovo je kao rukometna utakmica Srbije i Španije. Sada je 22-22. Kao teniski zaljubljenik mogu reći da je ovo što je Novak napravio strašno velika stvar za sport.

  • O Đokovićevoj povredi…

    – Nevjerovatno što je postigao pod takvom povredom. Proveo je u automobilu više vremena nego na svim ostalim Australian Openima zajedno. Da nisam tu, mislio bi: pričaj to nekom drugom… – rekao je pa nastavio:

    – Najviše me je bilo strah protiv Dimitrova. Mislim da je Dimitrov napravio veliku grešku, njegov trener je napravio glupastu taktiku. Čovjek (op.a., Novak) se ne može pomaknuti, a ti mu u cijelom meču odigraš dva drop-shota. A trebao mu je 300. Ali eto, brat Bugar je malo pogurao. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje