Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Inkoprom kup 2019”: Mlada teniserka Slobode Henna Kadić pobjednica u dublu

Preuzmite sliku

Sara Hamzić je trijumfovala na prvom „Inkoprom kupu 2019“, koji je održan u Banjaluci, na terenima Teniskog kluba Borac, a riječ je o turniru do 12 godina.

Upravo Sara Hamzić u singlu zaustavila je talentovanu teniserku TK Sloboda, Hennu Kadić koja se već u dublu revanširala mladoj teniserki sa njemačkim pasošem.

U zanimljivom finalu dublova, bh. teniserke Henna Kadić i Lana Petković poslije preokreta savladale su Saru Hamzić i Niki Tomeljak iz Hrvatske sa 2:1 (2:6, 7:5, 10:3).

U Teniskom klubu Borac veoma su zadovoljni odzivom na turnir i samim tokom takmičenja.

  • – Iskreno, nismo očekivali da ćemo imati učesnike iz 18 zemalja, ali nam je drago što se to desilo. Banjaluka je svima blizu i pogodno je mjesto za ovakve turnire. Nadam se da će svi učesnici ponijeti prelijepe utiske i uspomene iz našeg grada, a potrudićemo se da naredne godine napravimo još bolji turnir – rekao je direktor kluba Vladimir Jovičić.

    „Inkoprom kup 2019“ boduje se za evropsku rang listu. Poslije promjene pravila u prvom krugu igralo se po grupama. Svi učesnici su imali priliku da odigraju najmanje po tri meča, a nakon toga igralo se po kup sistemu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,