Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Francuzi promijenili odluku: Đoković bez vakcine ne može ni na Roland Garros

Preuzmite sliku

Francuski političar i član parlamenta Christophe Castaner potvrdio je promjene pravila koje neće dozvoliti nevakcinisanim sportistima takmičenje u ovoj zemlji.

Još uvijek se nije stišala “bura” zbog deportacije Novaka Đokovića, kojem nije dozvoljeno da nevakcinisan odigra Australian Open, a već su u najavi novi problemi za srbijanskog tenisera.

Francuska je prije nekoliko dana odlučila da vakcina neće biti potrebna na profesionalnim sportskim takmičenjima, ali je to danas promijenjeno.

Bivši ministar unutarnjih poslova Francuske Christophe Castaner je, gostujući na BFM TV-u, jutros potvrdio da su pravila promijenjena i da nevakcinisani igrači neće moći igrati na Roland Garrosu, drugom Grand Slam turniru u teniskom kalendaru.

“Đoković da zaigra na Roland Garrosu bez vakcine? Nema šanse! Nema šanse da za sportiste, umjetnike i poznate ličnosti odstupamo od pravila. Pravila se odnose na sve. Kakav bi to svijet bio kada bismo zvijezdama dopuštali da odstupaju od pravila”, rekao je Castaner.

Parlament Francuske izglasao je ovu odluku u nedjelju, a danas je to na TV obraćanju potvrdio Castaner, koji je i naglasio Đokovićevo ime. Ono što još više otežava situaciju Đokoviću, jeste saopćenje Teniskog saveza Francuske, iz kojeg su poručili da na Roland Garrosu neće biti moguće dopuštanje “medicinskog izuzeća”.

Đoković nije mogao braniti titulu na Australian Openu, a vjerovatno neće moći ni na Roland Garrosu, što bi bio veliki i težak udarac za najboljeg tenisera svijeta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje