Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fantastični Džumhur slavio u prvom kolu Australian Opena

Preuzmite sliku

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur u nevjerovatnom meču je pobijedio italijanskog tenisera Paola Lorenzija na otvaranju Australian Opena.

Džumhur je prvi put u karijeri bio nosilac na grand slam turniru, a publika je imala priliku gledati meč za pamćenje.

Prva dva seta Paolo Lorenzi je riješio u svoju korist 6:3 i 6:2 i činilo se da će bh. teniser bez ispaljenog metka završiti nastup u Australiji, naročito ako se uzme u obzir da je Džumhurov nastup u Melbourneu bio pod znakom pitanja zbog povrede.

Ali, onda je na scenu stupio onaj ‘pravi’ Damir Džumhur, kakvog smo navikli gledati u 2017. godini. Naš teniser je ubacio u petu brzin i potpuno se vratio u igru sa dva dobijena seta (7:5 i 6:2) i izjednačio na 2:2 te meč odveo u neizvjesnost petog seta.

U posljednjem i odlučujućem setu, Džumhur je uspio potpuno slomiti Lorenzija (6:4) i plasirati se u drugo kolo Australian Opena gdje ga očekuje duel protiv pobjednika meča Millman – Ćorić.

Podsjetimo, Džumhur se povrijedio nekoliko dana uoči početka Australian Opena, zbog čega je predao meč drugog kola u Sydneyju. Iako se strahovalo da bi zbog povrede mogao propustiti Melbourne, bh. teniser ipak odlučio zaigrati na ovom turniru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,