Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fantastični Đoković nakon tri sata slomio Medvedeva

Preuzmite sliku

Srbijanski teniser Novak Đoković (8. ATP) pobijedio je u trećem kolu grupne faze ATP Finalsa u Torinu Rusa Daniila Medvedeva (5. ATP). Meč je trajao više od tri sata, a po setovima bilo je 6:3, 6:7, 7:6 za Đokovića.

Obojica tenisera su bez većih problema sačuvali svoje servise na početku meča, a Novak prvi break uzima u osmom gemu kada dolazi do krucijalne prednosti od 5:3. Odmah potom dobro servira i tako završava prvi set u svoju korist.

Medvedev i Đoković u drugom setu nisu griješili pa se igrao tie-break. Tamo se Rus bolje snašao i izjednačio u setovima.

Gotovo identičan je bio i treći set, ali do devetog gema kada Medvedev breakom dolazi na korak do pobjede. Ipak, besmrtni Novak vraća break pa se ponovo igrao tie-break. Ovaj put se Đoković bolje snašao i došao do nove pobjede. Đoković je već ranije osigurao prvo mjesto u Crvenoj grupi te će u polufinalu igrati protiv Amerikancem Taylorom Fritzom (9. ATP) koji je bio drugoplasirani u Zelenoj grupi. Ovo polufinale je na programu sutra u 21:00 sati.

Drugo polufinale igrat će pobjednik Zelene grupe Casper Ruud (4. ATP) i bolji iz večerašnjeg duela trećeg kola Crvene grupe između Stefanosa Tsitsipasa (3. ATP) i Andreja Rubljova (7. ATP). (Foto: © Corinne Dubreuil/ATP Tour)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,