Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džumhur večeras protiv Kukuškina za plasman u osminu finala Mastersa u Miamiju

Preuzmite sliku

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur večeras igra meč trećeg kola ATP turnira Masters serije 1000 u Miamiju.

Nakon velikog uspjeha i pobjede nad Špancem Rafaelom Nadalom pred Džumhurom je novi ispit, a sastat će se s Kazahstancem Mihailom Kukuškinom.

Dvadesetosmogodišnji Kukuškin trenutno zauzima 90. mjesto na ATP listi, a prošle godine bio je 46. igrač svijeta. Za nastup u glavnom žrijebu u Miamiju morao je igrati kvalifikacije.

Džumhur je uoči ovog meča izjavio da je Kukuškin veoma težak protivnik, ali se nada da će ponoviti dobru igru iz prva dva kola i izboriti plasman u osminu finala. Time bi mu se, kako kaže, otvorila vrata direktnog učešća na Otvorenom prvenstvu Francuske.

“Slijedi meč protiv Kukuškina, koji je nezgodan igrač i koji igra potpuno drugačiji tenis od Nadala. Moram se dobro pripremiti, ne želim da poslije velike pobjede odigram loše. To je bitan meč za mene jer sam u slučaju pobjede siguran za glavni žrijeb Roland Garrosa. Želim nastaviti dobre igre, odigrao sam dva dobra meča i nadam se da ću pobijediti i u trećem kolu protiv Kukuškina” – kazao je Džumhur.

Susret Džumhur – Kukuškin je šesti, posljednji meč na terenu Grandstand i trebalo bi da počne iza ponoći. Pobjednik tog meča sastat će se s boljim iz duela Amerikanca Socka i Kanađanina Raonića. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,