Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džumhur u prvom kolu Australian Opena protiv Britanca Edmunda

Preuzmite sliku

Kyle Edmund trenutno je 88. igrač svijeta, dok je Damir Džumhur na 81. mjestu ATP rang liste i nikada do sada nisu igrali jedan protiv drugog.

Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser u prvom kolu prvog Grand Slama sezone, Australian Opena u ponedjeljak (18. januara) igrat će protiv Britanca Kyle Edmunda.

Edmund trenutno je 88. igrač svijeta, dok je Džumhur na 81. mjestu ATP rang liste i nikada do sada nisu igrali jedan protiv drugog, javlja Anadolu Agency.

Ukoliko Džumhur eliminiše Edmunda u drugom kolu sastat će se sa boljim iz ogleda Sergiy Stakhovsky – David Goffin, koji je 15. nositelj turnira.

Mirza Bašić u drugom kolu kvalifikacija Australian Opena savladao je noćas Rumuna Mariusa Copila sa 2:0 (po setovima 6:3, 7:6). U play-offu za plasamn u glavni dio turnira snage će odmjeriti sa Sakethom Mynenijem iz Indije. Treći bh. teniser u Melbournu Aldin Šetkić u drugom krugu kvalifikacija izgubio je od Kazahstanca Aleksandra Nedovyesova, rezultatom 1:2 (po setovima 2:6, 6:2, 0:6). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,