Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džumhur u posljednjih nekoliko dana nije bio u kontaktu Dimitrovom

Preuzmite sliku

Damir Džumhur u posljednjih nekoliko dana nije bio u kontaktu sa bugarskim teniserom Grigorom Dimitrovom, koji je potvrdio da je zaražen korona virusom.

Da bi bio zaražen, morao je biti najmanje pola metra blizu i u direktnom kontaktu sa njim, što nije slučaj kada je Džumhur u pitanju.

Naš teniser ne osjeća nikakve simptome i trenira normalno i redovno, a preporuka epidemiologa je da se ne mora testirati ukoliko nema simptoma.

Sa druge strane, od PR tima Novaka Đokovića dobili smo informaciju da su testirana 22 čovjeka u Zadru, koja su bila u kontaktu sa Dimitrovom, te da je njih 19 negativno, a tri pozitivno i to kondicioni trener bugarskog tenisera, zatim Borna Čorić i kondicioni trener Novaka Đokovića.

Među negativnim je i brat Novaka Đokovića, Đorđe.

Cijela ekspedicija i tim Novaka Đokovića danas se vraća iz Zadra za Beograd, gdje će se donijeti odluka o tome da li će srpski teniser biti testiran ili ne.

Do ovog trenutka, bez obzira na pisanja pojedinih medija, nije bilo upitno održavanje egzibicije u Sarajevu, a odluka o putovanju u Banja Luku i Sarajevo, bit će donijeta tek sutra, nakon što se Đoković testira na koronu, a on će to uraditi danas po dolasku u Beigrad, a rezultate će saopštiti vjerovatno kasno navečer ili čak sutra.

Damir i sam čeka konačnu odluku, a ukoliko bude potrebno da se testira, to će i uraditi. Za sada, nema potrebe za tim, saopćio je PR tim Damira Džumhura.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje