Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džumhur pružio žestok otpor Federeru, ali pretrpio poraz u četiri seta

Preuzmite sliku

Damir Džumhur poražen je u drugom kolu US Opena od Rogera Federera sa 3:1 u setovima, ali je bh. teniser pružio fenomenalan otpor

Damir je odlično ušao u meč i sa četiri fenomenalna gema poveo sa 4:0 uz dva break-a prednosti. Federer vraća jedan break i smanjuje na 4:2, ali u nastavku seta Džumhur uspijeva sačuvati svoje servise, te privesti set kraju dobivši ga sa 6:3, piše Sport1.

I drugi set Damir je otvorio dobro i došao do break lopte već u prvom gemu, ali je ne koristi nakon duge razmjene, te Federer osvaja taj gem i prebacuje momentum na svoju stranu. To mu donosi tri vezane break lopte na servis Džumhura, te Švajcarac uspijeva iskoristiti treću i povesti sa 2:0.

U završnici drugog seta Federer pravi još jedan break, te drugi set dobija sa 6:2.

Treći set Damir započinje loše, te odmah gubi svoj servis, zbog čega je konstantno bio u rezultatskom zaostatku. Ipak, uspio se konsolidovati i nastaviti sa odličnom igrom, a takva igra mu je u sedmom gemu donijela priliku da se vrati u set. Damir je imao tri break lopte na servis Federera, ali nijednu nije iskoristio, pa je Švajcarac dobio taj gem, a onda i priveo set kraju dobivši ga 6:3.

Ni četvrti set nije dobro započeo za Damira s obzirom da je bh. teniser pretrpio break u trećem gemu, ali je priliku da se vrati u set imao već u gemu iza toga, no nije iskoristio break šansu.

Do kraja seta Federer je održavao break prednosti, dobio četvrti set sa 6:4 i plasirao se u treće kolo turnira. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje