Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džumhur: Priželjkivali smo reprezentaciju iz Evrope, s Japanom u gostima biće teško

Preuzmite sliku

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine u play-offu za ulazak u Svjetsku grupu Davis Cupa igrat će protiv Japana, odlučeno je današnjim žrijebom u Londonu.

Tako će najbolji bh. teniseri Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić za protivnike imati Keija Nishikorija, Yuichi Sugita, Taro Daniela… Meč se igra od 14. do 16. septembra a domaćin je Japan.

“Iskreno, svi smo nekako priželjkivali Švicarsku ili Mađarsku pa čak i Srbiju iz više razloga, a jedan od njih je da bi ostali u Evropi kako ne bi putovali daleko. Po mom mišljenju najgori izbor je taj što igramo sa Japanom ili Australijom u gostima. Igrati kući s njima mislim da je OK, ali ići da tako dalek put pogotovo nakon US Opena i pred kraj sezone neće biti nimalo lagano. U svakom slučaju težak žrijeb za nas. Naravno mnogo toga zavisi od Keija Nishikore hoće li on biti spreman da igra ali obzirom da je nastup pred domaćom publikom mislim da će nastupiti skoro sigurno. Također, Japan ima solidne double igrače. Pretpostavke su da će zbog Nishikorija biti tvrda podloga tako da na drugoj ploči definitivno imamo šanse. Biće teško prvi puta igramo za ulazak u Svjetsku grupu ali na nama je da pružimo maksimum u svim mečevima i nadamo se najboljem”  – kazao je bh. teniser Damir Džumhur.

Podsjetimo, teniska Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je historijski uspjeh u Bratislavi pobjedom nad selekcijom Slovačke sa 3:2 u 2. kolu Prve grupe Euro-afričke zone.

Parovi play-offa za Svjetsku grupu: Japan – BiH; Argentina – Kolumbija; Velika Britanija – Uzbekistan; Australija – Austrija; Švicarska – Švedska; Srbija – Indija; Kanada – Holandija; Češka – Mađarska.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,