Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džumhur poražen u finalu ATP turnira: Španac slavio u dva seta (VIDEO)

Preuzmite sliku

Roberto Bautista Agut bio je prejak za bh. tenisera Damira Džumhura u finalu turnira u Winston-Salemu te je nakon sat i po vremena igre uspio slaviti pobjedu rezultatom 2:0 (6:4, 6:4).

Džumhur je meč započeo slično kao i jučerašnji protiv Edmunda, izgubivši svoj servis na samom početku, što je Bautisti donijelo vodstvo od 3:0. U četvrtom gemu se odvija velika borba, a Damir spašava čak pet brejk lopti, nakon čega ga uspijeva osvojiti.

Važnost tog gema vidjela se u nastavku seta kada je Džumhur vratio brejk i došao do poravnanja od 4:4. Bh. teniser je hvatao sve bolji ritam kako su gemovi odmicali, a devetom gemu imao je fantastičnu priliku da iskoristi pozitivan momentum i dođe nadomak osvajanja prvog seta. Ipak, Bautista je kod 00:30 vezao četiri poena, dobio taj gem, a onda napravio brejk u narednom, koji mu je donio prvi set rezultatom 6:4.

Damir je pod hitno morao zaboraviti sve što se dešavalo u završnici prvog seta, te se fokusirati na drugi set, ali to mu nije polazilo za rukom. Bautista koristi lošiju igru našeg tenisera i pravi brejk početkom drugog seta, koji potvrđuje za vodstvo od 3:0.


Imao je Bautista u četvrtom gemu još jednu priliku za brejk, ali ju je Damir spasio, ad bi potom i osvojio taj gem i spriječio da se olako nađe u zaostatku od dva brejka. Spašena brejk lopta omogućila je bh. teniseru da ostane u meču, ali i donijela mu neophodnu injekciju samopouzdanja, što je posebno bilo primjetno u petom gemu kada je Džumhur zaigrao sigurnije i oduzeo servis Bautisti Agutu.


DŽ-B_0-2 by watch-it-now
Serijom od tri osvojena gema, Džumhur se vratio u meč, ali uporni Bautista Agut nije dozvoljavao da ista nastavi. Španac u osmom gemu dolazi do novog brejka koji mu donosi servis za pobjedu, ali Džumhur uzvraća ribrejkom sa nulom i smanjuje rezultat na 5:4.

Ipak, deseti gem je ponovo bio koban za bh. tenisera, a Bautista Agut novim brejkom stiže do seta, a ujedno i do pobjede, osvojivši svoju drugu titulu u 2017. godini. (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje