Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Donesena odluka o hapšenju i deportaciji Novaka Đokovića

Preuzmite sliku

Porodica najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića dobila je informaciju da je donijeta odluka o njegovom hapšenju i deportovanju iz Australije, rekao je njegov brat Đorđe.

Prema njegovim riječima, Novak se nalazi u prostoriji gdje je pratio tok suđenja sa svojim advokatima, dok se australijske vlasti spremaju da ga ponovo zatvore.

Đorđe Đoković je naglasio da su porodica i Novakov tim bili srećni nakon odluke australijskog suda i da su počeli da slave, ali da im Novak prvo poslao poruku da moraju da se strpe budući da izgleda da još nije gotovo.

“Onda je uslijedila kratka tišina i dobili smo informaciju da je donešena odluka o njegovom hapšenju i deportovanju”, rekao je Đorđe Đoković.

Prema njegovim riječima, sudija je svoju odluku donio na osnovu činjenica i nije postojao nijedan razlog za drugu odluku.

“A sada dobijamo informaciju da je jedan ministar iznad samog suda”, rekao je Đorđe Đoković.

On je naveo da je njegov brat dobro raspoložen iako je prošao kroz vrtlog emocija – od sreće do tuge, ali trenutno mora da bude staložen i miran.

“Siguran sam da Novak neće prihvatiti nikakvu nagodbu. Otišao je u Australiju da se bavi sportom, a ne politikom i siguran sam da će isterati sve do kraja”, rekao je on za Televiziju “Prva”.

Sud u Melburnu poništio je ranije danas odluku Federalne vlade Australije o deportaciji i ukidanju vize Novaku Đokoviću. Odlučeno je da mu budu plaćeni troškovi i vraćeni pasoš i svi lični dokumenti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje