Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković: Nije bilo lako prebjoleti poraze od Nadala, ali san mi je da osvojim Roland Garros

Preuzmite sliku

Novak Đoković se i ove sezone nalazi u odličnoj formi, najbolji teniser svijeta je bio impresivan na turneji po Americi, a pred turnire koji će se igarti na šljaci, srpski teniser je u razgovoru za “Parisien” otkrio da mu je najveća želja da osvoji Roland Garros

“Sanjam da osvojim turnir u Parizu. Nije bilo lako prebjoleti poraze koje sam doživio od Nadala na Roland Garrosu, ali to je bila velika škola, veliki izazov koji mi je pomogao da napredujem. Mislim da ću dobro proći tamo, iako ima još dosta do tog turnira. Roland Garros je uvijek na vrhu liste mojih prioriteta“, rekao je Đoković.

Đoković je 2014. godine imao dobru priliku, pošto je poveo sa 1:0 u setovima, ali je Nadal preokretom došao do trijumfa.

“Bio je to jedan od najdirljivijih trenutaka u mojoj karijeri, jer mi je poslije poraza cio stadion dugo aplaudirao. Zaista sam bio “na ivici” suza, pošto francusku publiku nije lako osvojiti. Imam podršku, iako nisam Francuz, a to me hrabri i to neću zaboraviti. Važno je ono što osjećaš, a u Parizu se osjećam dobro, osjećam se cijenjenim i mnogo je pozitivne energije. Kada je tako, onda i igram najbolje,” dodao je šampion Australian Opena, prenosi N1.

Đoković je naglasio da uživa u Francuskoj i dodao da sve bolje govori francuski jezik.

“Postoji duga tradicija prijateljstva između Francuske i Srbije, mnogi Francuzi žive u Srbiji, a i mnogo Srba govori francuski jezik. I ja takođe, iako još radim na tome da ga poboljšam. Prvi put sam došao sa 11 godina i zavolio sam zemlju i ljude, a onda sam igrao svoj prvi juniorski Roland Garros sa 16 godina“, istakao je Novak.

(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: