Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ðoković: Neću se takmičiti na US Openu, nisam se vakcinisao

Preuzmite sliku

Najbolji teniser Srbije Novak Ðoković potvrdio je u četvrtak kako neće učestvovati na posljednjem Grand Slamu turniru sezone, US Openu, koji će biti održan od 29. augusta do 11. septembra u New Yorku.

“Nažalost, neću se takmičiti ove godine u New Yorku. Želim svim igračima dobar turnir. Hvala mojim navijačima za svu ljubav, podršku i ohrabrenje. Nastavljam da čuvam formu i optimizam i radujem se novim takmičenjima. Vidimo se uskoro!”, napisao je Ðoković na Twitteru.

Zakoni u SAD-u ne dozvoljavaju nevakcinisanim strancima, u koje spada i Ðoković, da uđu u zemlju i stoga je bilo jasno da teniser neće moći u New York.

Nakon Đokovića, oglasili su se i organizatori turnira u New Yorku.

Nagradni fond 60 miliona dolara

“Novak Đoković se povukao sa ovogodišnjeg ždrijeba za US Open. Zvanična lista nosilaca nije još uvijek objavljena zbog žrijeba. Kako su kvalifikacije u toku, zbog Novakovog povlačenja nastupit će jedan ‘laki luser’.”

“Novak je veliki šampion, ali nažalost, neće se moći takmičiti ove godine. Nije u mogućnosti da uđe u zemlju zbog pravila o vakcinaciji federalne vlade koja se tiče onih koji nisu državljani SAD-a. Očekujemo Novaka nazad na US Openu 2023. Godine”, piše u saopćenju.

Titulu na US Openu brani najbolji teniser svijeta Danil Medvedev, koji je prošle godine savladao Ðokovića u finalu sa 6:4, 6:4, 6:4.

Ukupan nagradni fond Grand Slama u New Yorku iznosi više od 60 miliona dolara. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,