Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dobitna bosanska kombinacija: Ema Burgić Bucko i Jasmina Tinjić osvojile $50.000 ITF turnir u Olomucu

Preuzmite sliku

Bh. teniserke Ema Burgić Bucko i Jasmina Tinjić ostvarile su izvrstan rezultat na 50.000 dolara vrijednom turniru u češkom gradu Olomucu gdje su u dublu uspjele osvojiti titulu najboljih savladavši u finalu par Lehnert K M / Shoshyna A. rezultatom 2:0 (7-5, 6-3).

  • ema-mimi-rezultati
  • Bh. teniserke su izvrsno odigrale tokom cijelog turnira a svojim protivnicama niti u jednom meču nisu prepustile set. Podsjećamo, prije svega par dana Ema Burgić Bucko je ostvarila i svoj najveći uspjeh u karijeri osvajanjem titule u dublu 100.000 dolara vrijednog ITF turnira u Budimpešti, tada je Georginom Garcia-Perez sa velikim uspjehom okončala turnir.

    Jasmina Tinjić se nakon kratke stanke, ponovo vraća u pravu formu i za očekivati da jedna od najboljih bh. teniserki u narednom periodu pruža sve bolje partije na turnirima koji slijede.

    – Tijelo mi je upaljeno, iza sebe imam dva izuzetno teška turnira, ipak drago mi je da su oba okončana na najbolji mogući način. Plan mi je uzeti učešće na 85.000 dolara vrijednom turniru u Pragu koji počinje već u petak, ali sačekat ću koji dan, da vidim da li će se tijelo oporaviti i da li ću moći potpuno spremna na naredni turnir, za Tuzlanski.ba iz Olomuca izjavila je Ema Burgić Bucko.

  • burgic-bucko-jasmina-tinjic-tuzlanski
  • ema-mimi-tuzlanski
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje