Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đokovićev brat otkrio zašto Srbija Open iz Beograda seli u Banju Luku. Igrat će i Novak

Preuzmite sliku

Direktor turnira Srbija Open Đorđe Đoković u saopćenju za javnost objasnio je zašto se ATP 250 turnir privremeno seli iz Beograda u Banju Luku.

ATP je sinoć na službenoj stranici objavio da će Banja Luka i BiH prvi put u svojoj historiji biti domaćini jednog ATP turnira. Odluka o relokaciji turnira je privremena i potrajat će samo jednu godinu.

Mlađi brat Đoković, koji je i direktor ovog turnira, oglasio se i objasnio zašto je izabrana baš Banja Luka:

“Banja Luka je bila naš izbor za ovaj period relokacije iz nekoliko razloga. Glavni je taj što tamo postoji izvanredan teniski centar s devet terena, od kojih će tri imati tribine. Postojeći kapacitet na centralnom stadionu će biti povećan na 6.000 mjesta, dok će teren broj dva imati 1.500 sjedišta, a ‘trojka’ 700. U parku ćemo napraviti i fan zonu s raznim sadržajima. Znam da je zanimanje publike ogromno, Banja Luka voli Novaka i svi žele uživo vidjeti vrhunske tenisere. Zato mislim da će turnir u Banjoj Luci biti čak i posjećeniji od Beograda ove godine, koji je srušio rekord u posjećenosti s 49.000 prodanih karata“, rekao je Đorđe Đoković, a prenosi Sportklub.

Vezano | Srbija Open se seli u Banja Luku, čeka se izjava Đokovića 

ATP je lako dao saglasnost za ovakav prijedlog, a pomoglo je i to što se u ovom bh. gradu već dugo igra turnir iz ATP Challenger serije.

“ATP je prihvatio Banju Luku kao opciju jer je taj grad domaćin Challengera već 20 godina. Poznata su destinacija teniserima, mnogi kvalitetni igrači su igrali tamo, uvijek su bili toplo dočekani i vjerujem da će turnir zaista postići veliki uspjeh”, dodaje mlađi Đokovićev brat.

Đorđe je potvrdio vijest koju su BiH i regija čekali od pojave ove informacije, a to je da će Novak Đoković igrati na turniru.

“To je svakako plan. Bože zdravlja, samo da sve bude kako treba i Novak će zaigrati u Banjoj Luci”, dodaje Đorđe Đoković.

Razlog prelaska u Banju Luku je kako bi organizatori turnira u Beogradu mogli napraviti iskorak u infrastrukturi i u budućnosti organizirati turnir iz ATP 500 serije.

“Ta licenca nam je i dalje prioritet i nalazimo se među glavnim favoritima da je dobijemo. Baš iz tih razloga, kako bismo spremno dočekali taj trenutak, privremeno smo premjestili turnir iz Beograda kako bismo unaprijedili uslove za taj nivo.

Konstantno se trudimo da rastemo i poboljšavamo organizaciju, dovodimo najbolje moguće igrače i podižemo ljestvicu kada je riječ o kvalitetu. U sklopu te strategije je donesena i ova odluka”, navodi Đoković.

Turnir iz serije ATP 250 igra se svakog aprila, a jedini igrač koji je osvojio više od jedne titule je upravo Novak Đoković.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje