Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković: Volio bih da mogu doći u Australiju i imati dobar prijem

Preuzmite sliku

Srpska teniska zvijezda Novak Đoković trenutno se priprema za početak nove teniske sezone, koja u januaru počinje u Australiji. Đoković planira da se vrati na Australian open, na kojem mu prošle godine nije bilo dozvoljano da učestvuje.

Izrazio je nadu da će ga navijači u Australiji toplo dočekati.

– Nakon onoga što se dogodilo ranije ove godine, volio bih da mogu doći u Australiju i imati dobar prijem i uz pomoć navijača igrati dobar tenis – rekao je trenutno peti igrač svijeta tokom zaustavljanja u Dubaiju, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Đoković se početkom godine uključio u pravni spor sa australijskim vlastima jer je želio da uđe u zemlju a da ne primi vakcinu protiv novog korona virusa. Australska vlada ga je na kraju deportovala i zabranila mu ulazak na tri godine.

Zabrana je kasnije ukinuta, kao i uslov za vakcinaciju protiv novog korona virusa, tako da će Đoković ovog puta moći da otputuje u Australiju.

– Sretan sam što mogu da igram tamo. Dobro sam prošao u Australiji u svojoj karijeri – rekao je devetostruki pobjednik Australian opena.

Đoković je u karijeri osvojio 21 Grand Slam titulu, a još jednom pobjedom u Melbouneu izjednačio bi se sa Špancem Rafaelom Nadalom za prvo mjesto svih vremena sa 22 pobjede. Nadal, koji je pobijedio u Đokovićevom odsustvu u januaru, također će mu ovog puta biti rival.

U međuvremenu, Đoković je najavio da želi da ostane aktivan u tenisu što je duže moguće. On je u prošlosti govorio da bi volio da igra i nakon što napuni 40 godina, prenosi AFP.

U Dubaiju je, na pitanje novinara, rekao da bi volio da ostane aktivan u tenisu što je duže moguće.

– Nemam konkretan broj u glavi… Nastaviću sve dok budem mogao da igram na ovom nivou i sve dok osjećam želju – rekao je on.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje