Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković u Parizu “ratovao” s publikom: Izviždali su ga u nekoliko navrata

Preuzmite sliku

Nakon dodvoravanja publici na treninzima, izjava i poruka o Srbiji i Kosovu te deranja na Gorana Ivaniševića, Novak Đoković nakon spašenog seta u trećem kolu Roland Garrosa svoj je bijes usmjerio na publiku, a oni mu nisu ostali dužni.

U trećem kolu Roland Garrosa treći tenisač svijeta prema ATP listi, Novak Đoković, pobijedio je Alejandra Davidovicha Fokinu, 34. igrača na listi. Prvi set je dobio Đoković 7:6 (4), ali Španjolac ruskog podrijetla imao je break i servis za set. Srpski teniser uspješno se vratio i poveo 1:0. Nastavio je s 7:6 pa 6:2 i nakon nešto manje od ostvario plasman u osminu finala.

Zatim se u izljevu bijesa okrenuo prema publici i počeo psovati. Nakon toga je između drugog i trećeg seta zatražio time-out i pritom dobio masažu. Francuska publika mu je počela zviždati, a srpski teniser je odgovorio pljeskom i podizanjem palca te pozvao navijače da budu još glasniji.

Đoković je u prvom kolu pobijedio Aleksandra Kovačevića s 3:0, a u drugom kolu Mađara Martona Fucsovicsa istim rezultatom. Ukoliko pobjedi u idućem ga meču čeka bolji iz ogleda Juana Pabla Varillasa i Huberta Hurkacza.

Senzacija današnjih mečeva bio je talijanski teniser Lorenzo Sonego (48. po ATP-u) koji je uspio izbaciti sedmoplasiranog Andreja Rubljova nakon što je izgubio prva dva seta sa 7:5 i 6:0.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje