Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković se rastao sa Vajdom jer nije htio da se vakciniše?

Preuzmite sliku

Najbolji teniser planete Novak Đoković rastao se od dugogodišnjeg trenera Marijana Vajde početkom marta mjeseca, sada je poznat i najvjerovatniji razlog.

Daniel Muksch, čovjek koji je napisao biografiju srpskog igrača dao je opširan intervju za njemački Sport 1 i osvrnuo se između ostalog i na prekid saradnje Đokovića i Vajde.

“Bilo je mnogo uzbuđenja kada sam na Servus TV-u rekao da Novak razmišlja o vakcinaciji. Onda je bila ‘oluja’ prozivki od Novakovih navijača na Twitteru poslije toga. Mislili su da neko pokušava da zamuti sve i da se Đoković nikad ne bi vakcinisao. Dvije sedmice kasnije je uslijedio intervju za BBC u kom je Đoković rekao da radije ne bi primio vakcinu i bio je spreman da se odrekne turnira. Nakon toga su svi napisali da je sve bilo totalno s**nje. Ali nije. Znam da je to jedan od razloga što su Vajda i on prekinuli saradnju. O tome se posebno debatovalo i Vajda je pitanje vakcinacije vidio drugačije. Savjetovao ga je da se vakciniše”, rekao je Muksch.

Dodao je da ne citira ili kaže sve što mu kažu ljudi bliski srpskom teniseru, ali je naveo da oni koji sarađuju u ugovorima imaju neke posebne klauzule.

“Đoković ima klauzule poslije karijere, da recimo Gebhard Gritsch (trener op.a) ne može da kaže nikome koje su vježbe rađene sa Novakom. Đoković je perfekcionista i napravio je pravne dogovore sa onima koji su mu najbliži”, kazao je Muksch između ostalog. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje