Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković se danas bori za historiju: Imao sam blagoslov koji se dobija jednom u 50 godina

Preuzmite sliku

Novak Đoković danas od 14 sati igra polufinale Masters 1000 turnira u Parizu protiv Huberta Hurkacza, a eventualna pobjeda donijela bi mu novo ispisivanje historije.

U slučaju pobjede protiv Hurkacza, Đoković će sedmi put biti najbolji igrač svijeta na kraju kalendarske godine, čime bi prestigao legendarnog Petea Samprasa.

“U pitanju je igrač koji ima prodoran servis i dobro se kreće. Izlazi na volej i očekujem da napadne jer igra rasterećeno”, rekao je srbijanski teniser u najavi meča.

Đoković se potom ponovo osvrnuo na poraz u finalu US Opena od Danila Medvedeva u meču kada je mogao kompletirati “kalendarski Slam”.

“Blagoslov je to koji se događa jednom u 50 godina jer sam imao priliku boriti se za kalendarski Slam. Vezao sam četiri Grand Slam turnira u 2015. i 2016. godini, ali nisam nikada tokom jedne kalendarske godine. To je bila vrsta pritiska koju nikad nisam iskusio. Nažalost, to je bilo nedovoljno u finalu jer nisam igrao na vrhuncu mogućnosti. Ne umanjujem pobjedu Danila, ali sam znao da mogu bolje. Radovao sam se zbog porodice nakon US Opena da ostavim malo. Želio sam raditi neke druge stvari, a onda sam ponovo pronašao motivaciju”, zaključio je Đoković.

U drugom polufinalnom meču Mastersa u Parizu sastaju se Alexander Zverev i Danil Medvedev.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,