Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković prvi finalist Wimbledona

Preuzmite sliku

Novak Đoković je u finalu Wimbledona. Sa 6:2, 4:6, 6:3, 6:2 srpski teniser pobijedio je Španjolca Roberta Bautistu-Aguta.

Đoković će u nedjelju igrati protiv boljeg iz okršaja Rafaela Nadala i Rogera Federera. Lovit će svoju petu titulu na Wimbledonu i drugu u nizu. Jedini poraz u finalu doživio je 2013. godine protiv Andyja Murraya.

Srpski teniser je i protiv Nadala i protiv Federera igrao po tri puta na Wimbledonu. Ima po dvije pobjede i jedan poraz.

Đoković je u prvom setu blistao, imao 93 posto poena na prvi servis i sjajno vraćao servise suparnika na čijem je servisu osvojio 52 posto poena. Međutim, 22. teniser svijeta podigao je nivo igre u drugom setu i u njemu ostavio Đokovića bez prilike za break.

Kada je kod 4:2 u trećem setu Đoković spasio dvije vezane break-lopte, meč je bio gotov. Bautistina igra se raspala, Đoković mu je počeo čitati servis i u trećem setu s nova dva breaka stigao do pobjede za 2 sata i 50 minuta.

Ako Đoković osvoji Wimbledon, to će mu biti 16. Grand Slam titula. Približit će se Nadalu na dvije titule, a rekorderu Federeru na četiri. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje