Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković preokretom do polufinala Pariza preko Čilića

Preuzmite sliku

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Parizu, pošto je sinoć pobijedio Hrvata Marina Čilića sa 4:6, 6:2, 6:3.

Meč je trajao dva sata i deset minuta nakon kojih je Đoković povećao prednost nad hrvatskim teniserom na 16:2.

Obojica tenisera su bila sigurna u prva četiri gema, a prvu brejk priliku na meču imao je Čilić, u petom gemu. Đoković se tada odbranio i poveo sa 3:2, ali nije uspio isto da ponovi i u devetom gemu. Hrvatski teniser je oduzeo servis Đokoviću, a potom je potvrdio brejk i poveo sa 1:0.

Hrvat je tako prekinuo Đokovićev niz od 30 uzastopno osvojenih setova.

Đoković je u drugom setu zaigrao mnogo bolje, pa je brejkovima u četvrtom i osmom gemu obezbijedio igranje odlučujućeg seta.

Treći set nije dobro počeo po Đokovića pošto je Čilić u trećem setu stigao do brejka, ali je od ponedjeljka ponovo prvi igrač svijeta već u narednom odgovorio istom mjerom.

Brejk odluke Đoković je napravio u osmom gemu, a potom je u narednom gemu iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u polufinale.

Đoković će se za plasman u finale Pariza boriti protiv pobjednika posljednjeg četvrtfinala u kojem se sastaju Švicarac Roger Federer i Japanac Kei Nišikori.

Srbijanac protiv obojice ima pozitivan učinak – u mečevima sa Federerom 24:22, a 15:2 protiv Japanca. (Beta)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: