Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Đoković ponovo dolazi u BiH, otvara nove terene na bosanskim piramidama

Preuzmite sliku

Popularno

U Visokom, u Bosni i Hercegovini, će 13. jula ove godine biti otvoren teniski kompleks sa dva vrhunska terena, sa tvrdom podlogom i šljakom. Dolazak na otvorenje kompleksa potvrdio je jedan od najboljih svjetskih teniser svih vremena, sa 373 sedmice provedene na teniskom tronu, Novak Đoković iz Srbije. Uz njega, u egzibicionim mečevima će nastupati reprezentativac Hrvatske i jedan od najboljih svjetskih igrača u dublu Ivan Dodig, prenosi Anadolu Agency (AA),

Dolazak su najavili i najbolji slovenački teniser Aljaž Bedene i jedan od četiri bh. profesionalna tenisera Aldin Šetkić. Njihovi međusobni susreti očekuju se u periodu između 16 i 19 sati.

Na simboličan način terene će otvoriti kadetski reprezentativci do 12 godina mečevima: Italija – BiH, Slovenija – Srbija, Hrvatska – Sjeverna Makedonija. Njihovi susreti će se igrati u periodu od 10 do 15 sati.

 • Nakon teniskih mečeva posjetioci će imati priliku da prisustvuju modnoj reviji i kratkom koncertu prvaka sarajevske opere Marka Kalajanovića te pijaniste profesora Bartolomeja Stankovića.

  Investitor teniskog kompleksa je privredno društvo Bosanske piramide d.o.o iz Visokog. Manifestacija otvaranja se odvija pod sportskim pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i Teniskog saveza Bosne i Hercegovine. Očekuje se i da će Đokoviću biti uručena povelja zahvalnosti za širenje duha olimpizma i saradnje.

  Teniski kompleks u Visokom će imati ulogu regionalnog Centra za pripreme vrhunskih tenisera, muških i ženskih seniorskih i juniorskih reprezentativaca. Planirani su i godišnji egzibicioni mečevi najboljih tenisera.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,