Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković pod pratnjom policije napustio Melbourne, mora isplatiti čak 500.000 dolara za proces…

Preuzmite sliku

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pod pratnjom policije ispraćen je sa aerodroma u Melbourneu. Očekuje se da letom preko Dubaija dođe nazad u Evropu, ali nije poznato da li će njegova krajnja odrednica biti Srbija.

Pošto je izgubio slučaj pred Saveznim sudom Australije i ostao bez mogućnosti da učestvuje na Australian Openu, Đoković je morao da bude deportovan iz te zemlje.

Vezano | Đoković nakon odluke suda: Trebat će mi malo vremena da se odmorim i oporavim

To je epilog desetodnevne sage, koja je trajala otkako je Novak kročio na tlo Australije.

Đoković je fotografisan na aerodromu zajedno s članovima trenerskog štaba među kojima je i Goran Ivanišević. Đoković je otputovao za Dubai gdje bi trebao stići noćas jer let iz Melbournea do Ujedinjenih Arapskih Emirata traje čak 14 sati.

Prema pisanju pojedinih medija otkrili su i iznos kojeg će srpski teniser morati isplatiti za sudske troškove. Riječ je o svoti od čak 500.000 dolara, koliko će Đokovića koštati kompletan proces u Australiji.

Prvi slučaj pred sudom Victorije je dobio, ali je ministar za imigracije Alex Hawks iskoristio diskreciono pravo i poništio vizu.

Uslijedila je Đokovićeva žalba, pa je sve otišlo na Savezni sud. Tročlano vijeće je odlučilo da odbije žalbu i na taj način spriječi prvog reketa svijeta da napadne deseti trofej u Melbourneu, a rekordni 21. na Grand Slam turnirima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,