Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković: Meč protiv Hrvatske nije samo polufinale

Preuzmite sliku

Igramo protiv Hrvatske, a oni protiv Srbije i to nosi dodatni stres, priznao je Đoković; Slijedi nam zasigurno teška borba, svjestan je Čilić.

Dok Novak Đoković uoči polufinalnog meča Davis Cupa između Srbije i Hrvatske poručuje kako će obje reprezentacije biti dodatno motivirane i pod dodatnim stresom zbog velikog rivalstva među susjednim zemljama, Marin Čilić je svjestan kako slijedi „zasigurno teška borba“, prenosi Hina.

„Prisutno je očigledno veliko rivalstvo među susednim zemljama. Takođe su uvek prisutni i dodatni pritisak, dodatna motivacija i dodatna očekivanja jer obe reprezentacije zaista žele da pobede kada igraju jedna protiv druge“, izjavio je Đoković.

„Bez obzira što se dogodi na terenu, među nama i tim momcima postoji respekt i prijateljstvo, na terenu i van njega. To je zaista lepo, jer time šaljemo jednu pozitivnu poruku“, dodao je.

Svjestan je ipak kako duel protiv Hrvatske „nije samo igranje polufinala“. „To je igranje protiv Hrvatske, a za njih igranje protiv Srbije. Kao što sam već rekao, ti su momci sjajni. Poznajem jako dobro Čilića, jer smo tokom godina odigrali neke velike mečeve“, rekao je Đoković.

Čilić: Duh u reprezentaciji veoma pozitivan

Upravo će Đoković i Čilić odigrati jedan od tri duela u polufinalu. Đoković je u prijašnjih 19 međusobnih susreta pobijedio Marina Čilića 17 puta.

„Očekuje nas zasigurno teška borba sa Srbijom. Radi se o nevjerojatno kvalitetnoj ekipi. Osim Novaka, imaju još tri-četiri sjajna igrača koji su uvijek jako neugodni. Ali, dat ćemo sve od sebe i nadamo se pozitivnom ishodu u tom dvoboju“, rekao je Čilić.

Nada se nastavku pobjedničke serije te priznaje kako su hrvatskoj reprezentaciji „rezultati u Torinu drastično digli samopouzdanje“, te dodaje kako je „duh u reprezentaciji veoma pozitivan“.

Borna Gojo je pokazao još jedanput da je fenomenalan igrač za Davis Cup i nadam se da će pobjede iz ovog natjecanja pretočiti u individualne pobjede i uspjeh na ATP Touru. A Nikola (Mektić) i Mate (Pavić) su uvijek spremni odigrati odlične mečeve, kao u cijeloj sezoni. I ja sam odigrao odličan meč u Torinu, uz naravno nekoliko stvari koje nisu funkcionirale, ali vjerujem da to mogu ispraviti i protiv Novaka odigrati sjajan meč“, najavio je Čilić.

S jedne strane Đoković, a s druge Mektić i Pavić

S jedne strane je Đoković, dugo godina „broj jedan“ u svijetu tenisa, a s druge strane Mektić i Pavić kao najbolji par na svijetu. Svjestan je toga i Đoković.

„Pobeđuju u većini mečeva koje igraju. Pogledali smo neke njihove mečeve s Davis Cupa te se uverili kako su jednostavno pobeđivali. Videćemo šta će biti, sve je otvoreno. Ovo takmičenje je drugačije od individualnih turnira jer i kada ne igraš podržavaš saigrače, navijaš za njih pa si emocionalno uključen u svaki meč. S obzirom na dobru hemiju među nama, osećam da bismo mogli pobediti“, zaključio je Đoković.

Duel u Madridu će biti treći dvoboj hrvatskih i srpskih tenisača u Davis Cupu, ali prvi u novom formatu natjecanja. U prethodna dva slavila je reprezentacija Srbije – u četvrtfinalu odigranom u Splitu 2010. bilo je 4-1 za goste, a pet godina poslije, u meču prvog kola Svjetske skupine odigranom u Kraljevu, domaćini su slavili sa 5-0.

Dvoboj Hrvatske i Srbije na rasporedu je u petak od 16:00 sati, a selektori obiju reprezentacija, Vedran Martić i Viktor Troicki, moraju prijaviti igrače najkasnije sat vremena prije početka prvog meča.

Za očekivati je da će Hrvatsku u ovom dvoboju predstavljati Borna Gojo i Marin Čilić u pojedinačnim mečevima te Nikola Mektić i Mate Pavić u paru, dok je kod suparnika izvjesno da će Novak Đoković imati ulogu prvog igrača kako pojedinačno, tako i u paru s Nikolom Ćaćićem, dok ostaje otvoreno mjesto na „drugoj ploči“ za koju konkuriraju Dušan Lajović, Filip Krajinović i Miomir Kecmanović.

U drugom polufinalnom paru su Rusija i Njemačka, a ti susreti se igraju u subotu. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje