Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković kritikovao organizaciju Igara: Vruće je, pomaknite početak mečeva

Preuzmite sliku

rbijanski teniser Novak Đoković uputio je kritike organizatorima nakon što je prošao u drugi krug olimpijskog turnira u Tokiju.

Za razliku od Rija 2016. godine kada je ispao već na samom otvaranju, Đoković je ovoga puta sa 6:2, 6:2 pobijedio Bolivijca Huga Delliena u prvom kolu.

“Odigrao sam dovoljno za pobjedu. Mogu bolje jer ima nekih segmenata koji su bili bolji na treninzima prethodnih dana, ali to je nešto što se i očekuje jer je meč druga priča. Koliko god imao iskustva, to su Olimpijske igre. Očekivanja, pritisak da kreneš i odigraš kvalitetno na nivou koji želiš. Ipak, 6:2 i 6:2 na kraju. Nisam proveo puno vremena na terenu. Uvjeti su teški, iscrpljujuće je. Pogotovo kad je sunce. Ne razumijem zašto se ne pomakne početak prvih mečeva, ni TV prijenos nije izgovor jer zbog vremenske razlike to bi odgovaralo i Evropi i Americi“, rekao je Đoković nakon meča.

Podsjetimo, Đokovića je prije pet godina u prvom kolu Olimpijskih igara u Brazilu zaustavio Juan Martin Del Potro (7:6, 7:6), a sada ima priliku osvojiti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama koju silno želi.

Novak će u drugom kolu igrati protiv Nijemca Jana-Lennarda Struffa, a ovaj meč se igra u ponedjeljak u jutarnjim satima po centralnoevropskom vremenu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,