Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković: Kada je publika uzvikivala ‘Roger, Roger’, ja sam čuo ‘Novak, Novak’

Preuzmite sliku

Nakon što je peti put u karijeri osvojio finalni meč Wimbledona Novak Đoković na press konferenciji odgovarao na pitanja novinara.

Đoković je između ostaloga kazao kako u finalnom meču koji je trajao skoro pet sati protiv Rogera Federera nije bio nije bio na svom najboljem nivou ali je zato istakao kako psihički nikad bolje nije bio bio pripremljen za ovako važan meč.

Nakon što je osvojio Wimbledon mnogi mediji su objavili naslove tipa: ‘Novak Đoković pobijedio Federera i publiku’ aludirajući tako na veliku podršku koju je sa tribina u Londonu imao švicarski teniser.

Upravo jedno od pitanja na press konferenciji je bilo i to kako se uspio nositi pritiskom sa tribina obzirom da je publika bila naklonjena njegovom suparniku sa druge strane mreže jer su skoro pa na svi skakali na noge nakon važih poena Federera.

Međutim, Đoković je sve to ostavio iza sebe te je otkrio svoj mentalni trik.

“Kada je publika uzvikivala ‘Roger, Roger’, ja sam čuo ‘Novak, Novak’. To zvuči smiješno, ali je istina. Pokušavao sam se uvjeriti da je tako”, izjavio je Đoković.

Đoković je u finalu, nakon skoro pet sati igre pobijedio Švicarca Rogera Federera sa 7:6 (5), 1:6, 7:6 (4), 4:6, 13:12 i odbranio titulu na Wimbledonu. Najbolji teniser svijeta došao je do svog 16. Grand slam naslova u karijeri, a petog na Wimbledonu koji je osvajao 2011., 2014., 2015. i 2018.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,