Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dječak kojeg je Federer pogodio lopticom: Novaka su izbacili, a meni se Roger nije ni izvinio

Preuzmite sliku

Navijači Novaka Đokovića jednostavno se ne mogu pomiriti s tim da je njihov miljenik izbačen s US Opena pa su se dali u potragu i našli jedan video s Australian Opena u kojem je glavni akter Roger Federer…

Teniska pravila su jasna. Svako povrijeđivanje igrača, gledatelja i službenog osoblja izvan igre znači diskvalifikaciju. To je na svojoj koži osjetio Novak Đoković koji je u meču protiv Carrena Buste lopticom pogodio sutkinju Lauru Clark u grlo zbog čega su ga organizatori izbacili s US Opena.

Prošla su tri dana, srpski teniser se već vratio u rodnu zemlju, no taj incident je i dalje glavna tema svih medija. Upravo zato jer je Novak bio glavni favorit za osvajanje US Opena…

Navijači Novaka Đokovića jednostavno se ne mogu pomiriti s tim da je njihov miljenik izbačen s US Opena pa su se dali u potragu i našli jedan video s Australian Opena. Bilo je to prije nekih desetak godina, a u glavnoj ulozi je Roger Federer. Švicarac nije dobro servirao iz prvog pokušaja, protivnik mu je vratio lopticu, a Roger ju je nonšalantno, reketom iza leđa išao dodati skupljaču loptica i pogodio ga u glavu. 


Suci nisu reagovali, a Federer se nasmijao. Dječak nije dobio ni izvinjenje, a Švicarac mu je samo dodao da mora biti spreman.

Taj video opet je postao aktuelan, a javio se i jedan od aktera. Ne Federer, već skupljač Heath Jamieson koji je danas odrastao muškarac. Bilo je to 2006. godine na Australian Openu, a Roger nije dobio ni opomenu.

– 2020. – Đoković pogodio linijsku sutkinju, izbacili ga s US Opena. 2006. – Federer je napravio trik i pogodio me lopticom u glavu. Rekao mi je da moram biti spreman i samo se nasmijao. Roger, prošlo je 14 godina, a ja i dalje nisam dobio izvinjenje – napisao je Australac na Twitteru.

Federer je to sve shvatio ništa ozbiljno, no mogao mu se barem izviniti.

Izvinio se ili ne, Švicarac je imao jako puno sreće jer nije povrijedio malog skupljača. A da se to u kojem slučaju dogodilo, prošao bi kao Đoković. Ili ne? Postavlja se pitanje je li sudac mogao dati Federeru opomenu ili ga barem upozoriti.

Jasno je da nije imao nikakvu namjeru, a nije je imao ni srpski teniser koji je htio dodati loptu skupljaču, a zapravo je lopta završila na vratu linijske sutkinje. 

Koliko god svima bilo žao što Đoković neće osvojiti novi Grand Slam, mora se nositi s posljedicama. Potpuno je opravdano izbačen, no je li onda mogao i Federer?

Srpski teniser je na US Openu lovio svoj 18. Grand Slam, a lovi upravo Federera koji je osvojio 20. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje