Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Deveta titula Roland Garrosa za Nadala

Preuzmite sliku

Finalni meč trenutno dva najbolja svjetska tenisera opravdao je očekivanja. Ljubitelji tenisa mogli su uživati, a Nadal je sasvim zasluženo slavio i došao je do devete titule na Otovrenom prvenstvu Francuske.

U prvi set oba tenisera ušla su dosta dobro, odnosno do osmog gamea nije bilo braekova, da bi onda Đoković oduzeo servis Nadalu. U narednom gameu srbijanski teniser je potvrdio break i poveo je 1:0 po setovima.

Prvi break i to u 6 gameu u drugom setu pravi Nadal (4:2), ali Đoković odmah uzvraća, pa se ulazi u neizvjesnu završnicu. I kada se očekivala trinaesta igra, Nadal oduzima servis Đokoviću za izjednačenje po setovima.

Kralj šljake u trećem setu je nastavio tamo gdje je stao u drugom. Na samom otvaranju oduzeo je servis Đokoviću i poveo je sa 3:0, da bi pri vodstvu od 5:2 još jednom breaknuo srbijanskog tenisera za trijumf od 6:2.

Do šestog gamea četvrtog seta teniseri su čuvali svoj servis, da bi tada Nadal napravio novi break za 4:2. U tim momentima se činilo da je pitanje pobjednika odlučeno, no Đoković se kao i mnogo puta do sada vratio iz mrtvih i već u narednoj igri uzeo je servis španskom teniseru, a potom je izjednačio na 4:4.

Nadal potom dolazi do prednosti od 5:4, da bi Đoković na svom servisu imao 30:00, no ni to mu nije bilo dovoljno. Španski teniser uzima četiri poena uzastopno za novu veliku pobjedu.

Roland Garros, finale: Nadal – Đoković 3:6, 7:5, 6:2, 6:4. (sportsport.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,