Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Del Potro srušio Đokovićev olimpijski san (VIDEO)

Preuzmite sliku

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković završio je učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru već u prvom kolu, porazom od Juana Martina del Potra iz Argentine.

Del Potro je u reprizi meča za bronzu od pre četiri godine u Londonu slavio protiv Đokovića sa 7:6 (7:4), 7:6 (7:2), poslije dva sata i 27 minuta igre.

Argentinac će se u narednom kolu sastati sa Joaom Souzom iz Portugala.

Đoković i Del Potro su odigrali spektakularan duel na startu Olimpijskih igara, a obojica su teren napustili u suzama iz drugačijih razloga.

Da će njihov meč biti jedan od onih epskih, koji će se prepričavati, bilo je jasno već u prvom gemu, koji je trajao osam minuta. Od tada, obojica su igrali sjajno, ali je Del Potro bio za nijansu bolji.

Argentinac nije izgledao kao teniser koji se posljednjih godina borio sa povredom zgloba, već kao igrač kakav je bio još prije svih problema koje je imao. Mnogo je lakše osvajao svoje servis gemove, dok se Novak mučio, a kada je bilo najpotrebnije argentinski teniser se pokazao.

Tokom skoro dva i po sata igre, nije viđen nijedan brejk, ali je Del Potro imao sedam šansi da oduzme Đokoviću servis, a srpski teniser nijednu. Koliko je Argentinac manje griješio govori i činjenica da je imao osam neiznuđenih grešaka manje od Đokovića, uz 15 winnera više.

Đokoviću poslije eliminacije u singlu, ostaje takmičenje u dublu u paru sa Nenadom Zimonjićem. Njih dvojicu u ponedeljak očekuje susret sa Brazilcima Marcelom Melom i Brunom Soaresom. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,