Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Damir Džumhur: Hvala svima na nevjerovatnoj podršci, već sutra idem za Ameriku

Preuzmite sliku

U jako dobrom, ali i teškom meču, Holanđanin je u tri seta bio bolji od našeg tenisera, a Džumhur je istakao da je očekivao težak meč od samog početka.

“Pretpostavio sam da će biti jako težak meč protiv Robina. Bez obzira što sam ga dobio dva puta, igrali smo na zemlji i znao sam da će biti težak protivnik. Ove godine on igra u izvrsnoj formi, nakon ove pobjede će ući u top 50 i zaista je bilo teško igrati protiv njega. Servirao je jako dobro, iskreno i bolje nego što sam očekivao”, kazao je Džumhur, dodavši da mu je dosta problema predstavljao njegov servis, s obzirom na povredu leđa doživljenu još protiv Wawrinke:

“Imao sam ponovo problema na svom servisu, a oni su posljedica bola u leđima, koji sam osjetio još u drugom setu meča sa Wawrinkom. U današnjem drugom setu uspio sam se vratiti u meč, osjećao sam da sam u tom periodu igre bio bolji od Robina, ali me ponovo u trećem setu izdao servis. Dva gema koja nisam smio lagano da izgubim, ja sam izgubio. Jedan break sam uspio da vratim, a drugi mi Robin nije dopustio da vratim sjajnim servisom.”

Robin Haase je uhvatio sjajnu formu i ovom pobjedom će ući u top 50 tenisera svijeta. S druge strane, razloga za zadovoljstvo ima i naš teniser, koji će i pored današnjeg poraza ostvariti ranking karijere.

“Izgubio sam od igrača koji je u odličnoj formi ove godine i mislim da mogu da budem zadovoljan pobjedom protiv Wawrinke i pobjedom protiv Granollersa. Ostvario sam ranking karijere, definitivno idem prema gore i napredujem. Pobijedio sam dva velika igrača. Nakon Dubaija se polako diže forma, rezultati su bili loši na početku sezone, a sada postaju sve bolji. U posljednje vrijeme sam igrao četvrfinale na dva veoma jaka turnira. Nadam se da ću nastaviti da napredujem ovim tempom”, kazao je Džumhur.

Objasnio je i kakvu su mu planovi za skoriju budućnost, a istakao je i da mu mnogo znači podrška publike u Bosni i Hercegovini.

“Već sutra idem za Ameriku da prođem pripreme za Indian Wells i Miami. Miami je jedan od mojih omiljenih turnira i nadam se još jednom dobrom turniru tamo. Zahvalio bih se svima na ovoj nevjerovatnoj podršci, zaista sam primilion milion poruka i drago mi je što me ljudi podržavaju i prate. Drago mi je ako sam uspio da našim građanima bar nakratko pružim neko zadovoljstvo. Borim se, pokušavam mnogo raditi na sebi i nadam se da se to i njima dopada. Istina, ovo je bila velika šansa da ulaskom u polufinale uđem u top 60, ali ispalo je tako kako je ispalo. Čekat ću drugu šansu na drugom turniru i iskoristiti je”, poručio je naš najbolji teniser. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,