Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Braća u finalu: Tuzlanski Mijatovići pokorili Međugorje

Preuzmite sliku

U Međugorju je za protekli vikend održan teniski turnir za dječake uzrasta do 14 godina. Sudjelovalo je 13 dječaka iz cijele Bosne i Hercegovine.

Na njemu su nastupili mladi teniseri Teniskog kluba Sloboda iz Tuzle. Teniski klub Sloboda je poznat po velikom broju talenata a da se predan rad trenera vidi govori i činjenica da su bas u finalu snage odmjerili braća Zlatan i Danis Mijatović.

U polufinalnim mečevima, Zlatan je bio bolji od Kljako Suada 6:1 i 6:2 dok je Danis bio bolji od Krstić Đorđa 6:7 (4:7),6:1 i 6:3. Finalni meč je bio više od finala jer se pred braću uvijek postavlja pitanje ko je bolji. Zlatan i Danis su pokazali sjajan tenis, a nakon velike borbe  slavio je stariji brat Zlatan rezultatom 6:1,6:2. Iako rezultat govori da je Zlatan lagano osvojio turnir, borba se vodila od prvog do zadnjeg poena, te su i jedan i drugi pokazali da se bh. tenis ne treba brinuti za budućnost.

Pred braćom Mijatović je još mnogo rada i truda da bi dosegli teniske visine, ali sa pravom su pokazali da se vrijedan rad, odricanje i upornost na kraju uvijek isplati i bude nagrađeno. Jedno je sigurno a to je da u Tuzlu dolaze dva pehara, a što će budućnost donijeti braći Mijatović ostaje da se vidi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,