Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Body control: Ovako izgleda trening sa najboljom mladom teniserkom BiH (VIDEO)

Preuzmite sliku

Najbolja mlada sportiskinja Bosne i Hercegovine za 2015. godinu u izboru Olimpijskog komiteta BiH je talentovana teniserka iz Tuzle Nefisa Berberović. Najbolji rezultat Nefise Berberović u prošloj godini bio je osvajanje trećeg mjesta na Evropskom prvenstvu za juniorke do 16 godina.

– Jako sam ponosna i velika mi je čast što sam se našla u odabranom  društvu najboljih sportista i unutar ove konkurencije jer su to sve ljudi koji su sve od sebe dali u životu da bi se bavili sportom na ovom nivou kao što sam i ja sama. I ne samo oni nego i njihova neposredna okolina, prije svega porodica, kao i treneri i zato ovo časno priznanje želim da podijelim sa svojom porodicom i trenerima Kenanom Maličbegovićem (tenis) i Jasminom Zahirovićem (fizička priprema). Nastojat ću da i ubuduće ostanem u ovom ritmu i da u budućnosti ostvarim još bolje rezultate, za Tuzlanski.ba istakla je talentovana teniserka pred kojom je po svemu sudeći blistava i uspješna budućnost.

U Body Control centru, po vodstvom Dr. Sc. Jasmina Zahirovića, Nefisa trenira vrijedno i priprema se za nove teniske izazove, u sklopu serijala “Nedjeljni trening”, u prilogu možete pogledati kako izgleda jedan situacijsko-kondicijski trening višestruke prvakinje BiH u tenisu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje