Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bivša teniserka o Novaku: “Prijatelju moj, pa ti si budala”

Preuzmite sliku

Bivša teniserka Flavia Pennetta, osvajačica US Opena 2015. godine, u intervjuu je pričala o Novaku Đokoviću.

Pennetta je branila Đokovića, ali je i kritikovala neke njegove poteze.

“Sumnjam da će se vakcinisati, ostat će vjeran sebi. Možda i više nego do sada”, rekla je Flavia u razgovoru s talijanskim medijima.

“Nemam pojma šta će raditi, bez vakcinacije život će mu se pretvoriti u pakao. On je snažno ljudsko biće, ali je i osjetljiv. Žao mi je što se to sve dogodilo, nema sumnje da je on dobar čovjek. Sigurno nije opasnost za javnost”, dodala je Talijanka.

Otkrila je što bi napravila na njegovom mjestu kad su mu vratili vizu.

“Ne trudim se utjecati puno na druge. Da ga sretnem rekla bi mu: ‘Prijatelju moj, pa ti si budala. Mogao si u miru sjediti kući s porodicom’. Znate šta bih ja napravila kad su mu vratili vizu? Otišla bi na glavni teren, oznojila se, slikala sa svojim timom, sazvala konferenciju za novinare i rekla: ‘ Dragi Australci, došla sam igrati tenis, nije mi bila namjera da nekome naudim. Žao mi je što se nismo razumjeli, vidimo se sljedeće godine’. Nije trebao ići tamo”.

Talijanka se profesionalno bavila tenisom od 2000. do 2015. godine te joj je najbolji plasman bilo šesto mjesto na WTA listi. Osvojila je US Open 2015. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,