Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Banja Luka se priprema za Adria Tour, Dodik poručio: Nismo htjeli propustiti priliku da ugostimo Novaka

Preuzmite sliku

Možemo poslati poruku da će sve biti spremno za veliki spektakl i pozovamo građane Banjaluke i Republike Srpske da posjete ovaj događaj – rekao je srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je predsjednik Organizacionog odbora turnira „Adria Tour – Banjaluka“ 

“Za ovaj događaj smo formirali Organizacioni odbor, okupili smo se jer nismo htjeli da propustimo priliku da u Banjaluci održimo ovako važan događaj. Hvala Novaku, njegovoj porodici, njegovoj fondaciji na činjenici da će među tri grada na Balkanu koja će organizovati spektakl biti i Banjaluka. Prihvatili da obezbijedimo sve uslove i spremno dočekamo turnir. Pretposatavka je da se moraju obezbijediti standardi jer ćemo ugostiti najveće svjetske igrače, Novak je broj jedan i činjenica je da se sve mora pripremiti na najboji način”, rekao je Dodik.

  • “Želim na ovom mjestu da potvrdim da su sve pretpostavke i logistitka obezbijeđeni, potrebna je određena dinamika, ali izvođači i predsjednik građeviskog odbora su potvrdili da će radovi biti završeni u roku kako bi se prihvatila i montaža dodatnih tribina koje će moći primiti oko 4.500 ljudi. U Parku ćemo primiti više desetina hiljada ljudi u šta mi vjerujemo, očekujemo lijepo vrijeme i želimo da banjaluka to shvati kao svoj događaj. Šaljemo poruku da možemo da organizujemo ovakav događaj, da možemo da pratimo zahtjevne standarde i da banjaluku svrstava u gradove koji mogu to da ispune. Nadam se da ćemo moći tradicionalno računati na okupljanje važnih treniskih imena”, rekao je Dodik.

  • Draško Milinović, predjednik Teniskog saveza Republike Srpske kaže da Banjaluku očekuje jedan od najvećih sportskih događaja u njenoj historiji.

    “Ovo je najveći spektakl koji je Republika Srpska imala. Turniru će prethoditi  kvalifikacioni TSRS tur uz podršku, koji organizuje TSRS za nagradni fond od 30.000 eura.  Kostur će biti postavljen na 32 igrača, a planirano je da najbolji sa tog turnira učestvuje na Adria Tour. Drugi veliki segment je Adria Tour selo, koje će biti izgrađeno na preko  4.000 kvadrata. Odmah pored terena sa će biti izgrađeno sa svim mogućim sadržajima kakve zaslužeje jedan veliki teniski događaj, po svim standardima organizatora i ATP. Ovo iza nas je teren koji se gradi po najvećim standardima, standardima ATP Mastersa. Želim da se zahvalim institucijama bez kojih ne bi bilo ovako velikog događaja. Beograd je gledalo preko 100 miliona domaćinstava, nadam se da ćemo uspjeti da ispoštujemo sve standarde.  Takođe, velika zahvalnost Novaku i porodici što su odabrali Banjaluku da bude na teniskoj mapi”, istakao je prdjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović.

  • Predjednica Republike Srpske Željka Cvijanović zadovoljna je zbog činjenice da će prvi teniser svijeta igrati meč u Banjaluci.

    “Veliko mi je zadovoljstvo da obiđemo radove znajući koliko je ovo važan događaj koji je pred nama, veliki sportski i teniski spektakl. Važno je i ovo što se dešava u pripremnoj fazi da bi se omogućili svi uslovi da sa taj događaj desi i da Banjaluka i Republika Srpska budu stavljena globalno na mapu. Zadovoljstvo je što smo se brzo organizovali, što su institucije pokazale i finasijski i logistički da su u ogućnosti da podrže održavanje ovakvog spektakla. To podrazumijeva angažman nekoliko institucija, Vlade RS, kabineta Predsjednika, Gradska uprave. Zadovoljstvo što ćemo nakon ovog teškog perioda korone imati veliku spektakularnu stvar, očekujemo dosta posjetilaca, ali svakako je posebno značajno što Republika Srpska dolazi na u poziciju da organizuje nešto što smo sanjali, a što nije bilo ranije ostvarivo. Zahvaljujući Novaku i porodici ovo je sada više nego san i nešto što će se ostvariti”, rekla je predjednica Republike Srpske Željka Cvijanović. (Srpskainfo)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje