Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Australci nisu zabranili podršku i transparente za Đokovića

Preuzmite sliku

Iako je trebao nastupati na Austalia Open-u uz medicinsko izuzeće, jer nije vakcinisan, Đoković je vraćen sa granice, zbog nepostojeće važeće vize.

Pojedini mediji među kojima je i Tuzlanski.ba je objavio netačnu informaciju informaciju o tome da su Australci su donijeli odluku o zabrani navijačima koji favoziraju Đokovića, transparente, ali i da ne smiju pružat glasovnu podršku. Ovajkva tvrdnja je pokazalo se manipulativna tvrdnja a opširnije možete pročitati u analizi koju je objavio servis Raskrinkavanje.ba, na OVOM LINKU.

Naime, u “Rod Laver” areni se 6.1.2022. godine igrao meč između tenisera Rafaela Nadala i Racardisa Berankisa u sklopu turnira Melbourne Summer Set.

Većina medija (među kojima je i Tuzlanski.ba) koja je izvještavala o incidentu u ovoj areni nije navela šta je zapravo pisalo na transparentu. Kako je vidljivo u odgovorima korisnika/ca na prvobitnu Twitter objavu koja sadrži sporni snimak, muškarac sa snimka nosio je transparent na kojem je pisalo “Novax Đoković taoc komunističke države Dana Andrewsa (eng. Novax Djokovic hostage of the communist state od Dan Andrews).

  • (Tuzlanski.ba)

    Vezano: Australijska policija izdala saopštenje o deportaciji Novaka Đokovića

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje