Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

AO: Nadal uz dosta muke preskočio prvu prepreku

Preuzmite sliku

Rafael Nadal je daleko od vrhunske forme, ali je uspio da pobijedi Britanca Jacka Drapera 7:5, 2:6, 6:4, 6:1 i plasira se u drugo kolo Australian Opena, na kojem brani titulu osvojenu prošle godine.

U prvom setu je djelovalo da će biti viđen tie-break. Do 12. gema viđena je samo jedan break lopta koju je spasio Draper u osmom gemu. Međutim, Nadal je napao servis rivala, stigao do šanse da oduzme servis rivalu, ujedno i set lopte i sa 7:5 dobio ovaj dio igre.

Nije ovo pokolebalo Britanca. Sjajno je počeo drugi set. Vezao je četiri gema i vrlo brzo poravnao skor protiv favorizovanog rivala.

Velika borba viđena je i u trećem setu. Nadal je zadao prvi udarac, sa breakom u četvrtom gemu. Poveo je 4:1, ali je Britanac uspio da osvoji tri gema u nizu i poravna na 4:4. Međutim, ponovo je kao i u prvom setu popustio kada je servirao za ostanak u setu i Španac je poveo 2:1.

Poslednjii trzaj Drapera bio je break na startu četvtog seta. To je ispostavilo se bio i njegov posljednji gem u meču. Nadal je osvojio narednih šest i ovjerio vizu za drugu rundu.

Vlasnik 22. Grand Slam titule za prolaz u treće kolo igrat će protiv Amerikanca McDonalda, koji je u pet setova savladao sunarodnjaka Nakashimu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,